Δεν έχετε προϊόντα στο καλάθι αγορών σας.

Lonsdale Story

Lonsdale London 1960

Lonsdale London, The Brand and her Story.

Περισσότερα από 100 χρόνια πριν ο πέμπτος κόμης της Lonsdale Hugh Cecil Lowther εισήγαγε τον πρώτο αγώνα πυγμαχίας. Αυτος μπορεί να ονομάζεται ο πατέρας της μοντέρνας πυγμαχίας.

Την δεκαετία του 1930 ο κόμης της Lonsdale Hugh Cecil Lowther επίσης γνωστός σαν ο κίτρινος κόμης εξαιτίας της αγάπης του στο κίτρινο χρώμα ηταν ο πρόεδρος του επιτυχημένου ποδοσφαιρικού κλάμπ της Άρσεναλ στο Λονδίνο. Επιπλέον αυτος ηταν ο πρόεδρος του εθνικού κλάμπ των σπόρτς στην Αγγλία το οποιο αργότερα έγινε η Βρετανική επιτροπή ελέγχου της πυγμαχίας. Επίσης ηταν ιδρυτής και ο πρώτος πρόεδρος του Αγγλικού αυτοκινητικού συνδέσμου (ακαΑΑ) εξαιτιας ολων αυτων των δραστηριοτήτων σύντομα κέρδισε σαν ο σπουδαιότερος τζέντλεμαν των σπόρτς της Αγγλίας.

Soho, London

Το 1960 ο Bernard Hard ενας επαγγελματίας Boxer άνοιξε το δικό του πρώτο κατάστημα Lonsdale στο Beak street στο κέντρο της περιοχής της μόδας στο Soho του Λονδίνου. Σ΄αυτό το πρώτο του κατάστημα πρόσφερε εξοπλισμό επαγγελματικό πυγμαχίας υπό την ονομασία Lonsdale London με την έγκριση για την χρήση του ονόματος από τον πέμπτο κόμη της Lonsdale. Σύντομα μετα το άνοιγμα αυτου του πρώτου καταστήματος, ο Mr Hart ξεκίνησε να προσφέρει ενδύματα υπό την επωνυμία Lonsdale London.

Όντας στο κέντρο του Soho η φήμη της μάρκας(της ονομασίας) ανέβαινε γρήγορα από τους επερχόμενους καλλιτέχνες. Ο πρώτος άνδρας στην δεκαετία του 70 ‘’The Jam’’ Pal Weller ηταν ο πρώτος πρεσβευτής αυτης της σπουδαίας μάρκας. Περισσότεροι καλλιτέχνες ακολούθησαν και εκ τούτου τα πρώτα βήματα της Lonsdale γίνονται στον κόσμο της μόδας.

The Lonsdale belt

Η Lonsdale Challenge Belt ειναι ακόμη ενας πολύτιμος και επιθυμητός τίτλος πυγμαχίας στην μεγάλη Βρετανία. Αντιπροσωπεύει τις αρχές της πυγμαχίας. Ένα πορτραίτο του ιδρυτή της μοντέρνας πυγμαχίας μπορει να βρεθεί στο μπροστινό μέρος αυτης της ιστορικής ζώνης.

Παρα πολλοι καλοί μποξέρς ανά τον κόσμο εχουν εφοδιασθεί με Lonsdale. Αυτή η λίστα περιλαμβάνει σπουδαία ονόματα όπως Henry Cooper,Lennox Lewis,Mike Tyson, Muhammad Ali, Evander Holyfield και πολλοι αλλοι.

10